Simvastatin teva

Hur Simvastatin teva ger dig bättre kolesterolvärden och hur du slipper icke önskvärda biverkningar.

Simvastatin teva är vad din läkare kallar en receptbelagd medicin. För att du ska få detta läkemedel behöver din läkare skriva ut det på recept. Här läser du hur Simvastatin teva hjälper dig att få bättre blodfetter.

Simvastatin Teva
Simvastatin Teva: känner du igen dina tabletter?

Du lär dig om de icke önskvärda effekter som kan drabba din kropp. Med en klarare förståelse för Simvastatin teva så undviker du att oroa dig för hur du undviker de farliga och negativa bieffekter på din kropp. Simvastatin teva alkohol: du kan nu också känna dig tryggare med att dricka alkohol när du samtidigt tar dina Simvastatin teva tabletter. Det händer när du vet vad du bör beakta innan.

Simvastatin teva ingår i högkostnadsskyddet. För dig betyder det att du slipper att stå för hela kostnaden förknippat med ditt läkemedel. Efter att du har köpt medicin för ett visst maxbelopp behöver du inte lägga ut mer. Ditt läkemedel blir utan kostnad för dig.

7 snabba fakta om Simvastatin teva

  • Simvastatin teva minskar halten av ditt onda kolesterol
  • Simvastatin teva ges ut mot recept och skrivs alltid ut till dig av din läkare
  • Simvastatin teva finns som tabletter i styrkorna 10, 20, 40 samt 80 mg
  • Medicinen säljs i Sverige av företaget Teva Sweden AB med huvudkontor i Helsingborg
  • Den aktiva substansen i medicinen är simvastatin
  • Negativa biverkningar på grund av Simvastatin teva är ganska ovanliga men i speciella fall kan du trots allt drabbas
  • Den värsta, men sällan förekommande, typen av biverkning är vissa typer av muskel problem du kan få.

Hur ditt kolesterolvärde kan påverkas av Simvastatin teva

Din lever påverkas. Simvastatin teva är vad man kallar för en statin. Statiner är en speciell grupp av preparat som påverkar dina nivåer av LDL kolesterol. När du äter dina tabletter så blockeras vissa cellfunktioner i din lever. Det leder i sin tur till att det fria kolesterolet i ditt blodomlopp minskar.

Ett längre liv? Samtidigt som dina nivåer av kolesterol sjunker minskar din risk för vissa sjukdomar. Risken för att du ska drabbas av hjärtsjukdomar och kärlsjukdomar sjunker. Har du för höga nivåer av kolesterol kan du bland annat att drabbas av en propp. Du riskerar också drabbas av åderförkalkning (åderförfettning). Åderförfettning är det nya namnet på åderförkalkning. Det är alltså samma sak.

Hur medicin med substansen simvastatin fungerar och oftast ger dig ett bättre liv.

Simvastatin teva biverkningar – som du riskerar

Du riskerar att drabbas av biverkningar. Simvastatin teva biverkningar är rätt så ovanligt förekommande. Du kan dock i ovanliga fall drabbas av några rätt så farliga biverkningar. I mindre vanliga situationer kan det hända att du få problem med din nattsömn. Du kan också få ett sämre minne och i sällsynta fall också partiell minnesförlust. Du kan drabbas av en vikande sexuellförmåga. Det kan inträffa att du blir deprimerad.

Relativt få drabbas av biverkningar. Du ska komma ihåg att långt ifrån alla drabbas. När du tar dina tabletter med den aktiva substansen Simvastatin teva är det absolut troligaste att du inget speciellt märker.

Var vaksam på förändring. Tala om för din läkare om du upplever några olustiga problem med ditt läkemedel. Så som hur du känner dig och hur du mår efter att du börjat ta dina tabletter med simvastatin.

Här får du bättre koll på de absolut vanligaste biverkningarna som du kan få när du tar simvastatin tabletter.

Simvastatin teva ersätts ibland med ett annat läkemedel och vad det betyder för dig

Olustigt med nya tabletter. Simvastatin teva är vad branschfolk benämner ett generiskt läkemedel. Det betyder att dina tabletter tillverkas av flera av varandra helt oberoende läkemedelsföretag.

Oavsätt vilken typ av tabletter du får när du hämtar ut dina nya tabletter så fungerar de på precis samma sätt. Du får exakt samma positiva påverkan på dina nivåer av kolesterol. Och du kan drabbas av samma biverkningar.

För att minska på samhällets kostnader ska din apotekskontakt alltid ge dig den medicin som för stunden är billigast. Naturligtvis ska han eller hon alltid välja en medicin med exakt samma funktion. Det innebär ett läkemedel som innehåller precis samma aktiva substans i det här fallet förstås simvastatin.

Här kan du läsa mer om de olika medicinerna med simvastatin som du kan få på apoteket.

Hur du hur du nästan alltid kan identifiera dina tabletter med simvastatin

Du kan nästan alltid identifiera dina Simvastatin teva tabletter på deras utseende.

Simvastatin teva 10 mg

Simvastatin Teva 10 mg tabletter
Simvastatin Teva 10 mg tabletter

Simvastatin teva 10 mg är den minsta dosen av Simvastatin teva tabletter som din läkare kan ge dig. Dessa tabletter är samtliga filmdragerade och har samtliga en konvex form. De är filmdragerade med en ljusrosaaktig färg. De är tryckta med siffrorna 7153 på den ena sidan och 93 på den andra sidan.

Simvastatin teva 20 mg

Simvastatin teva 20 mg är den näst minsta dosen av Simvastatin teva tabletter som din läkare kan ge dig. Tabletterna är överdragna med en tunn film och har samtliga en konvex form. De är filmdragerade med en ockrafärgad färg. De är alla märkta med siffrorna 7154 på ena sidan och siffrorna 93 på den andra sidan.

Simvastatin teva 40 mg

Simvastatin teva 40 mg är den tredje minsta dosen av Simvastatin teva tabletter som din läkare kan ge dig. Tabletterna är överdragna med en tunn film och har samtliga en konvex form. De är filmdragerade med en rosaaktig färg. De är alla präglade med 7155 på ena sidan tabletten och med siffrorna 93 på den andra sidan.

Simvastatin teva 80 mg

Simvastatin teva 80 mg är den absolut starkaste dosen av Simvastatin teva tabletter som som din läkare kan ge dig. Tabletterna är överdragna med en tunn film och har samtliga formen av en kapsel. De är filmdragerade med en tegelröd färg. De är alla märkta med texten 7156 på ena sidan och med texten 93 på den andra sidan.

Hur du går vidare nu

När du får en bättre koll på och förståelse för din medicin slipper du att känna dig otrygg. Du för förståelse för vad du ska vara uppmärksam på. Du vet vad som är ofarligt och vad du ska undvika. Läs med här: topp 4 vanligaste Simvastatin teva biverkningarna.